31 Ocak 2009 Cumartesi

Dünya ile aynı anda oyun geliştirmek ister misiniz?



Oyun geliştiricileri için güzel bir haberimiz var. Oyun yapımı ve animasyon teknolojileri dalları ile ilgilenen kişilerin uğraşlarını desteklemek ve ticari anlamda başarı kazanmalarını sağlamak için 20 ülkede 49 farklı mekânda Global Game Jam organizasyonu tertip ediliyor. Tam 48 saat sürecek bu organizasyonun ülkemizde ev sahibi ise ODTÜ METUTECH-ATOM.

Organizasyonun gerçekleşeceği 30 Ocak - 1 Şubat arası, Global Game Jam hakkında izleyici olarak katılanlar için oturumlar düzenlenecek. İlk günün akşamında ise oyun geliştiricilerine temel alacakları konu iletilecek ve 48 saatlik zorlu maraton başlayacak. Global Game Jam destekçilerinin katkılarıyla PC, mobil uygulama, web tabanlı olmak üzere istedikleri platformda oyun geliştirmekte özgür olacaklar.

Dikkat edin, 19 Ocak Pazartesi günü kayıtlar için son tarih. İster yarışmacı ister izleyici olarak katılabilirsiniz. Bu uğraşlardan anlamıyorsanız, sizin için sektörel tabirle network kurmanız açısından iyi bir organizasyon. Eğer yukarıda belirttiğimiz dallar ile uğraşıyorsanız kesin katılmanız gereken bir organizasyon. Çünkü etkinliğin aynı anda yapıldığı diğer 48 yerde olduğu gibi, Türkiye finalisti olan oyun, San Francisco’da gerçekleşecek “Game Developers Conference 2009” sırasında IGDA (International Game Developers Association-Uluslararası Oyun Geliştiricileri Birliği) tarafından sergilenecek.

Önemli Tarihler:

Internet (www.ggjturkey.org) üzerinden yapılacak kayıtlar için son gün: 19 Ocak Pazartesi
Global Game Jam – Türkiye etkinliği: 30 Ocak Cuma – 1 Şubat Pazar
Herkesin katılımına açık Oyun Geliştirme Oturumları: 30 Ocak Cuma
Türkiye Finalisti’nin Açıklanması, Ödül Töreni ve Çıkan Oyunların Basın ile Paylaşılması: 1 Şubat Pazar, Saat 17:00

0 yorum:

Yorum Gönder