31 Ocak 2009 Cumartesi

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Ocak 2009

Ocak 2009

Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak.

Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Değerlendirme
Aralık ayında ekran kartı dünyasında meydana gelen en önemli gelişme hafifçe hızı düşürülmüş iki GTX 280 yongasının 55 nm ile üretilerek tek bir kart üzerinde birleştirilmesinden oluşan Nvidia'nın GeForce GTX 295 serisi ekran kartlarıydı. Nvidia bu kartın üretici tavsiye edilen fiyatının 500 USD olacağını belirtiyor ki buradan Radeon HD 4870 X2'yi doğrudan rakip olarak karşısına aldığı sonucunu çıkarabiliriz. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Nvidia bu duyurusunu kartın üretimiyle destekleyerek pazara yeterli miktarda ürün sunabilirse (yani tanıtım sadede kağıt üzerinde kalmazsa) şu anda Radeon HD 4870 X2'nin elinde bulunan grafik başarım tacı GTX 295'e geçebilir. Nvidia'nın pazardaki talebe yetecek kadar kartı üretip üretemeyeceğini zaman içinde göreceğiz.

Kartın bu ay resmi duyurusu bugün gerçekleştiğine göre bu ay içerisinde önemli fiyat değişiklikleri görebiliriz. Rekabete devam edebilmesi için Radeon HD 4870 X2'nin fiyatının düşmesi gerekiyor. Hatta Nvidia'nın GeForce GTX 280 modelinin de fiyatı düşebilir. Ayrıca Nvidia'nın küçültülmüş çekirdek yapısıyla yeni grafik yongaları sunması da beklenebilir, GTX 260 ve GTX 280 modelleri de yeni sürümleriyle karşımıza çıkabilirler.

Ekran kartı tavsiye yazımızda yaptığımız bir başka küçük değişiklik de 512 MB 4850 kartlarla pazarda birkaç aydır bulunan 1 GB sürümlerini ayırmamız oldu. Yılbaşı sezonu yeni geçtiği için pazarda ekran kartlarıyla ilgili çok fazla bir gelişme olmadı. Fiyatlar bazı ürünler için hafif değişiklikler gösterdi ancak genel yapı pek fazla bozulmadı. Ancak GTX 295'in resmi olarak duyurulması oyunu değiştirecektir.

Önerilerimize ilişkin bazı uyarılar da yapalım. Listeyi okurken aklınızda bulunması gerekenleri sıralayalım:

* Listemiz özellikle elindeki paraya en iyisini almak isteyen oyun tutkunlarına yöneliktir. Eğer oyun oynamıyorsanız listedeki kartların tümü gerekenden pahalıdır.
* Fiyatlar ve stok günlük değişebilir. Dakikası dakikasına kesin fiyatları veya stok durumlarını veremeyiz ancak genellikle ürünleri yayınladığımız fiyatlara bulmanız yüksek olasılıktır.
* Fiyatlar çoğunlukla A.B.D. merkezli satış sitelerinden elde edilmiştir. Başka ülke fiyatlarıyla farklılıklar olabilir. Listemiz ekran kartlarını fiyat sınıflarına bölmesi ve görece fiyat karşılaştırması açısından yine de yararlı olacaktır. (Türkiye için fiyatlara yaklaşık %20 eklenmiştir)
* Bunlar yeni ürün fiyatlarıdır. Kullanılmış, kutusuz ürünler listelere dahil değildir ve bu tür ürünler daha ucuza bulunabilir, ancak yazımızın konusu dışındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder