14 Mart 2009 Cumartesi

Her Çocuğa Kırılmayan Laptop

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, 2009-2010 eğitim yılında her çocuğa bir adet laptop hediye edeceklerini açıkladı. Üstelik bu laptoplar kırılmıyor.

Her Çocuğa Bir Laptop” projesi ile Kocaeli’nde tüm çocukları 'ücretsiz' olarak teknoloji ile tanıştıracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu önceki akşam Atatürk Spor Salonunda düzenlenen Hedef 12+1 programında seçim beyannamesini açıkladı. Karaosmanoğlu'nun seçim beyannamesindeli en dikkat çeken proje ise çocukklara bedava laptop kamoanyası. İlk ayağı 2009–2010 yılında hayata geçirilecek olan projenin ilk yılında, İlköğretim 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine, diğer yıllarda ise tüm 3. sınıf öğrencilerine bir dizüstü bilgisayar armağan edecek. Çocuklara dağıtılacak laptopların su geçirmez ve yere düştüğünde hasar görmeyecek özellikte olduğunu belirten Karaosmanoğlu bunu herkesin önünde denedi ve elindeki laptopu yere attı.

"Bu bilgisyaarlar oyuncak değil, gerçek. Dünyada imal edilen en kaliteli bilgisayarlardan. Artık bu çağda bilgisayarı olmayan çocuğumuz Kocaeli'nde kalmayacak. İnternet bağlantılı. yera tınca kırılmıyor. Hiçbirşey olmuyor" diyen Karaosmanoğlu elindeki laptopu iki kere üst üste yere atarak sağlamlığını ispatladı.

0 yorum:

Yorum Gönder